Vitamin B12 je eden izmed najpomembnejših vitaminov. To so snovi, ki pripomorejo k delovanju in zdravemu ravnovesju v živih bitjih. Naravno se nahajajo v hrani, vendar jih pogosto težko zaužijemo dovolj. Organizem jih ne more sintetizirati sam, za izgradnjo potrebuje snovi, ki jih zaužijemo.

Prehranska dopolnila B12 vam priporočamo redno jemati, če zaužijete malo mesa ali živalskih produktov. Takšna živila so pomemben vir snovi, katerih ne moremo dovolj zaužiti z rastlinskimi produkti. Zato lahko ob zmanjšani količini, ali v primeru popolne odstranitve živalske prehrane, pride do deficitov.

Ključno je da ob dieti preverimo, če vitamina B12 zaužijemo dovolj, saj ima pomembno vlogo pri delovanju živčnega sistema, prav tako sodeluje pri ohranjanju zdravja vašega krvnega sistema. Tveganje za pomanjkanje vitamina B12 je največje pri posameznikih s strogo vegetarijansko in vegansko prehrano, kar se lahko kaže tudi v mnogih zdravstvenih težavah. Temu se lahko izognete če redno jemljete prehranska dopolnila B12.

Zakaj jemati B kompleks

Za ohranjanje zdravja so vam v veliko pomoč prehranska dopolnila B12

Verjetno se sedaj sprašujete zakaj jemati B kompleks, namesto samo vitamina B12? B kompleks je skupek vitaminov, ki pomagajo pri encimskem delovanju, kar pomeni da pomagajo pri pospeševanju presnove snovi in s tem pripomorejo tudi k hitrejšemu odstranjevanju odpadnih in škodljivih snovi iz sistema.

B kompleks sestavlja 8 vitaminov, in sicer B1, B2, B3, B5, B6, biotin (B7), folična kislina (B9) ter vitamin B12. Poleg vitamina C so B vitamini edini kompleks vitaminov, ki je topen v vodi, kar pomeni da ne potrebujete uživati maščobe, da snovi preidejo v vaš sistem. Če ste torej v dvomih kateri B kompleks kupiti, svetujemo tiste z dodatkom vitamina C.

Še en razlog zakaj jemati B kompleks je njegova vloga v izboljševanju celičnega delovanja. Lajša namreč prenos hranilnih snovi med celicami in organi ter s tem izboljšuje njihovo delovanje. Vitamin B12 in drugi v kombinaciji, imajo vlogo tudi pri razgradnji ogljikovih hidratov, kar dvigne naš nivo energije in motivacije, saj pripomore k sproščanju energije pri presnovi.

Kateri B kompleks kupiti?

Zakaj jemati prehranska dopolnila B12 po dvajsetem letu starosti?

Razvoj možganov se po 20. letu konča, prav tako se v tem obdobju konča produkcija kolagena. Spominske sposobnosti se zaradi staranja možganov začnejo slabšati, čemur se lahko izognemo z uživanjem vitamina B12. Tako lahko ohranjamo svojo mentalno vitalnost tudi v starejših obdobjih življenja.

Vitamin B12 v sodelovanju z drugimi vitamini ohranja zdravo delovanje in plastičnost možganov , kar je še eden izmed razlogov zakaj jemati B kompleks že od 20. leta naprej. Če se spopadate s stresom in želite izboljšati svoje psihično delovanje ter razpoloženje, so prehranska dopolnila B12 prava rešitev, saj pomagajo pri spopadanju s stresom in kronično utrujenostjo.

Vitamin B12 s pomočjo drugih snovi v prehranskem dopolnilu pripomore k ohranjanju zdravih, trdnih kosti ter pri njihovem obnavljanju. Preprečuje izgubo kostne mase, ki se pogosto začne zaradi staranja in premajhne količine vitaminov in mineralov v telesu. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, kar pomeni, da se hranilne snovi hitreje vsrkajo v telo, s tem pa se izboljša celoten izkupiček energije zaužitega obroka.

Prehranska dopolnila B12 in druga

Uživanje vitamina B12 pri nosečnicah je še posebej pomembno, saj sodeluje pri razvoju možganov zarodka in zmanjšuje možnosti za nepravilnosti. Če ste v dvomih zakaj jemati B kompleks med nosečnostjo, je eden izmed pozitivnih učinkov tudi zmanjševanje slabosti v zgodnjih mesecih in dvigovanje nivoja energije.

Ta prav tako sodeluje pri regulaciji hormonov, tako pri ženskah, kot pri moških. Vitamin B3, biotin in vitamin B12 kot močni antioksidanti preprečujejo izgubo vode in s tem ohranjata prožnost kože. Vsi vitamini skupine B so pomembni za ohranjanje zdravih las in nohtov, saj s pomočjo biotina pripomorejo k naravni sintezi kolagena.

Se spopadate s povečano utrujenostjo ali izčrpanostjo zaradi preobremenitev ali pomanjkanja spanja ali prekomernim stresom, ki povzroči težave s kožo? Ste v obdobju pozne odraslosti in vas je strah izgube kostne mase, ali ste opazili težave s spominom?

Če ste na vprašanji odgovorili pritrdilno je to vaš odgovor na vprašanje zakaj jemati B kompleks Biostile, ki vsebuje vitamin B12, silicij in vitamin C. Že ob jemanju dveh kapsul dvakrat dnevno pripomore k lajšanju omenjenih simptomov, krepi vaše živčevje in z hitrejšim, boljšim pretokom živčnih signalov, jača vaše spominske sposobnosti.

Prehranska dopolnila B12

Zdaj ko vem zakaj ga jemati, me zanima kateri B kompleks kupiti?

B kompleks Biostile je vir vitamina B12, vitamina C in silicija. Je vrhunsko prehransko dopolnilo za blaženje fizičnih in psihičnih simptomov staranja.

Dodatek silicija, ki velja za mineral mladosti, pripomore k tvorbi kolagena in elastina, ki ohranjata prožnost kože, preprečujeta krhkost nohtov, kolagen pa sodeluje tudi pri ohranjanju močnih, zdravih las. Silicij bo poskrbel da se poleg vaše umske sposobnosti izboljša tudi vaše počutje v lastni koži.

Še en razlog zakaj izbrati B kompleks znamke Biostile je dodatek vitamina C, ki bo zaščitil vaš imunski sistem in povečal vašo odpornost.

Če ste še vedno v dvomih kateri B kompleks kupiti, si lahko našo ponudbo ogledate v spletni trgovini. Če imate težave z zdravjem, se pred uporabo prehranskih dopolnil se posvetujte svojim osebnim zdravnikom.

Vitamini B12

Vitamin B12 | Zakaj jemati B kompleks in kateri B kompleks kupiti?