Sedežna garnitura je osrednji kos pohištva v dnevni sobi ali poslovnem prostoru, zato mu namenjano veliko pozornosti in ga hitro opazimo. Dobro je, da izberemo trajne in kakovostne izdelke, ki bodo dolgo služili nam in našemu udobju. Pestro izbiro garnitur različnih velikosti, materialov in oblik najdete na spletnem nakupovalnem portalu Vivre.si. Presenečeni boste nad izjemno širokim naborom stilov in barv, ki so vam na razpolago. Sedežna garnitura je velika pohištvena naložba, s katero boste morda živeli desetletja, zato je pomembno, da se dobro odločite. Stilne preference so osebna stvar, toda pri izbiri kakovostne sedežne garniture obstajajo objektivna merila, s katerimi lahko zagotovite, da dobite izdelek, s katerim boste lahko zadovoljni še vrsto let.

Pred nakupom novega pohištva najprej dobro premerite prostor, ki ga imate na voljo. Pri tem pazite tudi na to, da potrebujete dovolj prostora za dostavo. Ne želimo si, da bi morali pohištvo vračati, ker ga dostavna služba ne bi mogla spraviti skozi vrata. Številni naši modeli imajo noge, ki jih je za lažjo dostavo mogoče odviti in odstraniti. Izmerite torej višino, širino in diagonalno odprtino za vsa vrata v vaši hiši in imejte te podatke pri roki, ko se boste odločili za nakup. Pred odločitvijo lahko tudi preverite, kako se različni modeli prilegajo razporeditvi pohištva vaše dnevne sobe. Uporabite lahko izrezke iz papirja v naravni velikosti, ki jih prilepite na tla. Ne pozabite: nobenega pohištva ne smete pritiskati ob stene – pustiti morate, da vaše pohištvo diha.

Sedežna garnitura

 

Tudi kakovosten počivalnik zagotavlja sproščujoč počitek

Če je sedežna garnitura prevelik kos za vaše stanovanje ali poslovni prostor oziroma če ne želite investirati v popolnoma novo celotno garnituro, lahko izberete manjši počivalnik. Njegove funkcije so podobne, saj omogoča počitek in sprostitev, zato ga v nekaterih okoljih uporabljajo namesto kavča. Pri nakupovanju oblazinjenega pohištva je pomembno, da bo udobno za vse člane vaše družine. Če kupujete počivalnik, se prepričajte, da je nastavljiv v vseh različnih položajih. Udobje sedala lahko določamo z globino sedežev. Izberete lahko globoke ali plitve sedeže, odvisno od vaše višine.

Pomembna značilnost je tudi oblazinjenje, ki je ključno za vizualno privlačnost. Tako kot pri oblačilih se morajo vzorci  na materialu, ki ga izberete, ujemati s preostankom vaše notranje opreme. Čeprav morda ne bodo takoj padli v oči, vam bodo kaotični vzorci ali črte delovali neskladno. Vzorci naj bodo centrirani, veliko pa je tudi enobarvnih modelov, ki so pogosto najljubša izbira klasično oziroma tradicionalno usmerjenih strank. V naboru naših izdelkov najdete različne stile, od modernih prek retro do klasičnih, zato izbira resnično ne bo težka.

 

Izbirajte med številnimi sodobnimi trosedi in dvosedi

Na portalu Vivre.si poleg počivalnikov najdete pestro paleto sedežnih garnitur z dvosedi in trosedi. Izbira končnega modela je odvisna od prostora, ki vam je na voljo. Vedno lahko tudi dokupite dodatne kose v ujemajočih se vzorcih in materialih. Na voljo vam je še veliko dekorativnih izdelkov, kar zagotavlja svežino, ki se je nikoli ne naveličate. Blago in blazine lahko enostavno zamenjate, ko se starajo in obrabijo. Noben kos pa ne more veljati za dober kos pohištva, če nima trdnega, kakovostnega notranjega okvirja. Ponujamo sedežne garniture z okvirji iz ivernih plošč, plastike, kovine in trdega lesa. Sestavni del okvirja so navadno tudi noge, ki pa so lahko tudi pritrjene z vijaki.

Blazine sedežev morajo biti trdne in prožne ter se morajo tesno prilegati okvirju. Blazine, ki se ne prilegajo tesno, bodo prav tako hitro izgubile obliko in robovi bodo začeli izgledati grdo. Kot polnilo se najpogosteje uporablja poliuretanska pena, ki zagotavlja udobje in trajnost. V sedežnih garniturah višjega cenovnega razreda pogosto uporabljajo gosje perje, kar pa ni vedno najbolj trajno ali enostavno za vzdrževanje. Možne so tudi kombinacije različnih polnil, ki po mnenju nekaterih strokovnjakom omogočajo optimalno kakovost in udobje.

 

Velika izbira kavčev in ostalih kosov pohištva na naši spletni strani

Pri Vivre dobro vemo, kako prijeten je občutek, ko prvič padeš v mehke, puhaste blazine povsem nove sedežne garniture, kavča ali počivalnika. Ravno zato smo zbrali kakovostne in estetske modele pohištva različnih proizvajalcev, ki bodo zadovoljili vsak okus. V sodobnih dnevnih sobah z odprtimi prostori so kotne garniture dobra izbira, saj ponujajo prilagodljive sedeže za večje površine in lahko sprejmejo več ljudi na manjšem prostoru. Vse naše modele najdete na spletnem portalu Vivre.si, kjer vas bogastvo izbire ne bo razočaralo.

Pomlad je pravi čas za novo sedežno garnituro