MIG MAG aparat se uporablja pri MIG/MAG varjenju. To je postopek, pri katerem se električni oblok ustvarja s pomočjo varilnega izvora. Pri tem med varjencem in varilno žico nastane oblok, ki spoji varjenca z dodajanim materialom. Je najbolj vsestranski postopek varjenja, zato ga pogostokrat zasledimo v avtomobilski in ladjedelniški industriji kot tudi v domačih delavnicah. Med varjenjem s pomočjo podajalne naprave preko gorilnika podaja žico do mesta varjenja.

Nepogrešljiv del procesa je zaščitni plin, ki zvar varuje pred vlago, umazanijo in oksidacijo. Poleg tega, da hladi gorilnik, ima pravilna izbira zaščitnega plina poglavitno vlogo pri kakovosti in stabilnosti zvara. MIG MAG aparat uporablja aktiven ali inertni zaščitni plin.

Med aktivna zaščitna plina uvrščamo kisik (O2) in ogljikov dioksid (CO2), ki stabilizirata električni oblok ter prenašata dodani material v spoj. Uporabljata se pri MAG varjenju njuna naloga pa je oksigenacija sestavnih delov. Varilni aparat pri MIG varjenju uporablja inertni plin, ki ne reagira s tekočim zvarom. Najpogosteje uporabljena inertna plina sta helij (He) in argon (Ar), ki poskrbita za globlji zvar in hitrejše varjenje.

mig mag varilni aparat

 

Pestra ponudba zmogljivih, vsestranskih MIG MAG aparatov v podjetju VARIKON d.o.o.

Potrebujete zmogljiv, vsestranski aparat? Oglejte si pestro izbiro varilnih aparatov v spletni trgovini podjetja VARIKON d.o.o. V ponudbi, boste odkrili še naprave za TIG, MMA, plazemsko, točkovno in orbitalno varjenje.

Spletna trgovina je polno založena tudi z različnimi pripomočki za varno varjenje – konec koncev je varnost varilca na prvem mestu. Med zaščitno varilno opremo boste tako našli naglavno varilno masko, rokavice, odsesovalno napravo za prah, rokave, hlače, zaščitne predpasnike in varilne jakne.

mig mag varjenje

 

Synergic MIG MAG varilni aparat uporabniku ponuja široko paleto aplikacij za različna varilska dela

V spletni trgovini VARIKON d.o.o. si boste lahko ogledali dve vrsti MIG MAG naprav. Synergic MIG MAG varilni aparat se uporablja za sinergijsko varjenje. Takšno varjenje vključuje optimizirane, vnaprej izdelane varilne tabele, ki se imenujejo sinergijski programi oziroma sinergijske krivulje. Te krivulje opredeljujejo vnaprej oblikovane varilne parametre glede na vrsto izbranega materiala, plina in žice.

Tako zasnovan MIG MAG je primeren predvsem za neizkušene varilce, saj ti v ustreznem sinergijskem programu izberejo le debelino materiala, parametri pa se prilagodijo sami. Multifunkcijska naprava ponuja popolnoma nov in poenostavljen proces varjenja.

Synergic MIG MAG aparat ponuja široko paleto aplikacij za varilska dela, zaradi izjemne prilagodljivosti pa lahko vari aluminij, pocinkane pločevine, jeklo in nerjaveče jeklo. Izpopolnjen varilni aparat, ki vključuje 17 standardnih sinergijskih krivulj (programov), ponuja še varjenje po TIG in MMA postopkih.

Pulzni MIG MAG aparati omogočajo preprosto varjenje težko varljivih materialov

Pulzni MIG MAG varilni aparat se uporablja za pulzno varjenje. Pri postopku pulznega varjenja varilni izvori generirajo tokovne impulze, ki omogočajo prehod dodanega materiala v zvarno mesto po kapljah. Pulzno varjenje se je izkazalo kot preprosta tehnika za varjenje težko varljivih materialov, zato se največkrat uporablja pri varjenju legiranih jekel, aluminija, niklja in bakra. Prednosti pulznega MIG MAG varilnega aparata sta homogena struktura zvara in manj obrizgov.

Podjetje VARIKON d.o.o. strankam ponuja visokozmogljive pulzne naprave priznanih blagovnih znamk, ki zagotavljajo odlične rezultate. Med njimi je MIG MAG aparat Titan XQ z integriranim podajalnikom žice ter dolgimi varilnimi kabli. Naprava se ponaša s sinergičnimi lastnostmi za standard GMAW, uporabnik pa lahko izbere tudi ne-sinergično delovanje z ročno nastavitvijo varilnih parametrov.

Z neskončno nastavljivo dinamiko obloka (dušilni učinek) ter nastavljivimi funkcijami začetnega toka in zapolnitve kraterja MIG MAG aparat uporabniku nudi visoko natančen, stabilen in kompakten zvar. Sistem ohišja omogoča nadgradnjo z dodatnimi deli, ki se na napravo preprosto pritrdijo s pomočjo običajnih matic. Dodatni deli, varilni pripomočki, reducirni ventili, odsesovalna naprava za prah, elektrode in gorilniki so del celovite ponudbe spletne trgovine www.varikon.com/trgovina/.

odsesovalna naprava za prah

MIG MAG aparati zagotavljajo vsestransko varjenje ter stabilne zvare