Kolagen je družina beljakovin, od katerih je poznanih le 28 vrst. S 30 % predstavlja najpogostejšo beljakovino v telesu, med katerimi so najbolj pogosti tipi I, II in III. Je primarni gradnik kože, kosti, mišic in vezivnih tkiv ter ima ključno vlogo pri obnavljanju telesnih celic.

Telo skozi vse življenje ustvarja lastno zalogo te beljakovine, vendar se njena proizvodnja z naravnim procesom staranja zmanjšuje. Pomanjkanje kolagena privede do šibkejših vezivnih vlaken ter prvih znakov staranja. Njegove vrednosti ni mogoče izmeriti. A med naravnim procesom staranja na pomanjkanje nakazujejo številni pokazatelji, kot so:

 • gube na obrazu
 • bolečine v sklepih in mišicah
 • manj prožne kite in vezi
 • izguba gibljivosti
 • težave z ožiljem in prebavili

Čeprav njegova raven naravno upada s starostjo, pa lahko k višji ravni te beljakovine pripomoremo tudi z zdravim načinom življenja. Slabe razvade, kot je kajenje, zmanjšujejo njegovo proizvodnjo, saj nikotin zoži krvne žile ter prepreči dovajanje hranil in kisika v celice.

K pomanjkanju kolagena prispeva tudi slaba prehrana. Preveč ogljikovih hidratov in sladkorja poškoduje zdrave beljakovine, jih skrha in oslabi. Pravijo, da je vitamin D odličen za zdravje. A dolgotrajna izpostavljenost ultravijoličnim žarkom zmanjša proizvodnjo ter povzroči hitrejše razgrajevanje beljakovin.

Preprečite pomanjkanje kolagena

Najboljši kolagen telesu zagotovi moč in ustrezno podporo

Kolagen ima pomembno vlogo, saj zagotavlja moč, podporo in strukturo celotnemu telesu. Pomanjkanje kolagena je treba ob prvih znakih, kar se da najhitreje nadomestiti. Prehransko dopolnilo, kot je kolagen v prahu, je največkrat pridobljeno iz živali – krav in rib. Hidroliziran goveji in hidroliziran ribji kolagen sta beljakovini, ki sta s postopkom hidrolizacije razčlenjeni v kolagensko želatino ali peptide.

Želatina je oblika dodatka, ki ni bil popolnoma hidroliziran. Peptidi pa so popolnoma razčlenjeni na prebavljive kratke verige aminokislinskih verig. Vas motijo zlomljeni, krhki nohti? So vaši nekoč zdravi lasje izgubili sijaj? Vas mučijo boleči sklepi? Če ste na vprašanja odgovorili pritrdilno, je velika možnost, da vaše telo pesti pomanjkanje te tako pomembne beljakovine. Vas zanima, s katerim prehranskim dopolnilom boste rešili svoje težave?

Hidrolizirani kolagen

Collagen Powder Blend prispeva k vzdrževanju vitalnosti

Kolagen v prahu Collagen Powder Blend Biostile pomaga pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter vpliva na pomlajevanje obraza. Prašek vsebuje 5 virov hidroliziranega kolagena, in sicer Ribji tip1, Goveji tip 1 in 2, membrano jajčne lupine in Piščančji tip 2. Posebna formula deluje na različna tkiva ter telesu pomaga nadomestiti naravni primanjkljaj. Naravni dodatki spodbujajo telo k lastni tvorbi vezivnega tkiva in elastina. K vzdrževanju vitalnosti pripomorejo:

 • Vitamin C pomaga spodbuditi celično dejavnost, absorpcijo aminokislin ter sintezo omenjene beljakovine v telesu.
 • Kurkumin je močan antioksidant, ki uspešno blaži vnetja in revmatska obolenja.
 • Gorska smola mumio je bogata z minerali, saj nastaja iz gorskih sedimentov v razpokah in jamah. S svojim delovanjem omogoči vitalizacijo telesa ter zavira proces staranja.
 • Silicij spodbuja samodejno tvorjenje kolagena in elastina.

Najboljši kolagen

Active Joint + Nutribones – najboljši kolagen za sklepe

Starost in nezdrav način življenja sta najpogostejša vzroka za težave gibalnega sistema. Boleči sklepi, okorelost, otekanje sklepov in krči lahko pošteno vplivajo na kakovost življenja. Biostile paket predstavlja kombinacijo izjemnih sestavin, ki preprečujejo izgube kostne gostote ter poskrbijo za pravilno delovanje mišic in živčevja. Hidrolizirani kolagen (ribji) zajema:

 • ekstrakt hrustanca morskega psa
 • prah zelenoustne morske školjke
 • glukozamin, ki omili propadanje hrustanca
 • mangan, ki prispeva k ohranjanju zdravih kosti in nastajanju vezivnega tkiva
 • metil sulfonil metan (MSM) organsko žveplo, ki je nepogrešljiv gradilni element celic telesa
 • hondoitin sulfat, naravno prisoten v sklepih, hrustancu in vezivnih tkivih
 • kalcij, magnezij in cink – pripomorejo k izboljšanemu zdravju kosti ter normalnemu delovanju mišic

Hidrolizirani kolagen ima vrsto pozitivnih lastnosti, ki jih ni moč spregledati. S svojim delovanjem vpliva na zdravje sklepov, elastičnost kože, ščiti notranje organe, vpliva na proces celjenja ran, nadzoruje krvavitve, izboljša delovanje krvnega obtoka ter zmanjšuje vnetja v telesu.

Najboljši kolagen

Kolagen in odprava pomanjkanja kolagena s kolagenom v prahu