V košari imate
0 izdelkov iz 0 trgovin.

Skupaj: 0,00

Funchi, unikatne pletenine

 

 

 

 

 

Z ljubeznijo spletajo male unikate: ljubke copatke za dojenčke, kape, rokavice in šale za odrasle. Izbirajo pletivo, ki je okolju prijazno, nežno do kože in prelepih barv. Vsaka pletenina je bila deležne veliko pozornosti in ljubezni z namenom, da nekoč prijetno greje in objema vas in vaše otroke.

Funchi nudi tisto, kar v tem hitrem potrošniškem svetu pogreša vedno več ljudi: kvalitetno, unikatno, ročno izdelano, okolju prijazno in z veliko ljubezni izdelano oblačilo.

 

Začetki Funchi zgodbe

Dolgoletno poučevanje matematike je bilo za lastnico podjetja vedno malo premalo, da bi izrazila vso svojo kreativnost, ki je nenehno brstela v njej. Kadar je sanjam pustila prosto pot, si je slikala ljubko trgovinico, kjer bi se ljudem v prijetnem okolju za nekaj trenutkov ustavil čas, da bi lahko v miru podoživeli prijetne trenutke in s seboj odnesli nekaj, kar je bilo z ljubeznijo narejeno.

Morda je bila želja tako močna, da so se stvari same zavrtele v to smer: l. 2008 je pri 46 letih ostala brez zaposlitve. In medtem, ko je preudarjala, kako naprej, si je krajšala čas s pletenjem, ki je bilo njeno veliko veselje že več kot 30 let. In kar na lepem se ji je utrnilo: »Medtem, ko premišljujem, kaj bi me res veselilo početi v prihodnosti, to že počnem!«

 

Kako in zakaj nastajajo Funchi izdelki

"Včasih me vprašajo, če imam sto rok. Zaenkrat vse, kar Funchi danes ponuja, opravi en par rok. Imam pa neprecenljivo podporo družine in v njej nekaj odličnih strokovnjakov, ki mi z veseljem in nesebično pomagajo: za oblikovanje in celostno podobo skrbi moja hči, za fotografije moja nečakinja, za računalniško podporo moj brat in za moralno podporo vsa moja družina," nam pove Mateja Keber, ki stoji za pleteninami Funchi.

Funchi (izgovori se "fanči!) je delček nove miselnosti in usmeritve zavednega sveta. Če vam res ni vseeno, da tekstilna industrija močno zastruplja zemljo in za mizerno plačilo izkorišča otroško delovno silo, potem izberite etična, okolju prijazna oblačila. Če imate dovolj kupov nekvalitetnih oblačil, ki ne zdržijo niti ene sezone in cenite ročno delo, potem izberite kos oblačila, za katerega boste vedeli, kdo ga je za vas z ljubeznijo in veseljem izdelal.

Funchi želi z vsem, kar ponuja, prinašati dobro. Dobro ljudem, ki bodo pletenine nosili, dobro naravi, ki daje surovine za njene izdelke, dobro vsem, ki sodelujejo v procesu.

 

Najbolj Funchi izdelek

Po kratkem premisleku, na vprašanje kateri je najbolj Funchi izdelek, nam Mateja zaupa: "Mali copatki. V njih je toliko mojega veselja in ljubezni do malih brcajočih nožic, da sem se jim posvetila z vso pozornostjo. Za malo nogice sem želela narediti čisto svoj model copatk in izbrati zanje najboljši ekološki bombaž, kar ga lahko najdem. Model copatk z gumbki iz kokosa sem razvijala kar nekaj časa in male nožice neštetih otročičkov so mi pomagale, da so copatki zdaj takšni, kot jih želim ponuditi."

 

Funchi v prihodnosti

Kakšni pa so načrti, sanje in ideje za prihodnost? Saj v tako navdihnjeni dejavnosti je vedno veliko entuziazma, pa tudi sanj ne sme manjkati, nas zanima za konec.

"Sem Kamničanka, ki z obžalovanjem opazuje samevanje našega lepega starega mestnega jedra. Če bi imela možnost postaviti fizično trgovinico, bi jo želela v starem mestnem jedru nekega lepega evropskega mesta. Tam, kjer si ljudje vzamejo čas za sprehod, druženje in kjer si z zanimanjem in brez naglice ogledujejo lepe izložbe.

Moja vizija je, da bi lahko s svojo dejavnostjo aktivno prispevala k zasuku zdajšnje potrošniške miselnosti. Za ročno spretne ženske, ki so ostale brez zaposlitve, ali sanjajo o svojem podjetju, pa za to ne zberejo dovolj poguma, želim organizirati izobraževanja in izdati koristen priročnik, da jim s svojimi izkušnjami pomagam pridobiti potrebne informacije in jih vzpodbuditi, da pogumno uresničijo svoje sanje.

Čez 10 let bo tudi z našo pomočjo svet lepši."

 

 

Funchi izdelki na KupiKupi.si